El Rebost de Parets

L’Associació Parets Solidari té la voluntat d’oferir un nou model de banc d’aliments: “El Rebost de Parets”, una botiga solidària oberta i inclusiva que donarà un servei local sent un canal a través dels serveis socials.

Fam Zero és un dels grans objectius dels ODS, i gràcies als bancs d’aliments exerceixen un paper vital en l’àmbit local. Proporcionen aliments i productes bàsics a persones i famílies que enfronten dificultats econòmiques i no poden accedir a una nutrició adequada. Impacten també, en la solidaritat i la col·laboració dins de la comunitat. Moltes persones i empreses donen aliments i recursos per a ajudar als seus veïns necessitats, la qual cosa crea un sentit d’unitat i empatia en la societat.
La combinació d’aquests dos punts és el que més ens agrada: un impacte proper, directe i ràpid; donant assistència alimentària a les persones que ho necessiten de manera oportuna i efectiva.

Un altre dels objectius de l’associació és crear una xarxa de voluntariat de proximitat per donar suport a les persones que es troben soles o en situacions de vulnerabilitat, tals com gent gran.

Impacte:
Families amb accés a una alimentació adequada.

ODS2 – Fam Zero

Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible.

La fam i la malnutrició fan que les persones siguin més propenses a patir malalties i es trobin en una situació de més vulnerabilitat. Tot i que s’estan fent progressos, hi ha gairebé 800 milions de persones que pateixen fam a tot el món, la gran majoria en els països en desenvolupament. El sector alimentari i el sector agrícola ofereixen solucions claus per posar-hi fi. L’agricultura, la silvicultura i l’aqüicultura poden subministrar menjar nutritiu a tot el planeta, així com generar ingressos decents, donar suport al desenvolupament rural i protegir el medi ambient. A això s’afegeix el canvi climàtic, que està posant més pressió sobre els recursos dels què depenem i augmenta els riscos associats als desastres naturals com ara les sequeres i les inundacions.

Anar a la web de la Parets Solidari