Horts ecològics d’autoconsum

Una de les línies de treball de la Fundació del Convent de Santa Clara de la mà de Sor Lucía Caram envers les persones i famílies vulnerables és l’horticultura. Són un instrument per a l’aprenentatge i també per a la generació d’aliments per a l’autoconsum.

Les persones que accedeixen als horts ecològics són usuàries de la Plataforma dels Aliments o d’algun altre servei de la Fundació del Convent de Santa Clara o bé d’altres entitats o institucions que treballen per fer costat als necessitats. El Programa Horts Ecològics facilita la integració social i l’assumpció d’hàbits que ajuden a la inserció laboral. Amb un terreny de 4000m2, hi ha 24 parcel·les de 100m2 cada una per a que diferents famílies pugui produir aliments per l’autoconsum. Els horts, a més, són considerats ecològics ja que es treballa la terra de forma natural sense trencar l’equilibri amb la natura, essent al màxim respectuosos amb el medi ambient.

Impacte:
Integració social i alimentació digne per diverses famílies

ODS2 – Fam zero

Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible

La fam i la malnutrició fan que les persones siguin més propenses a patir malalties i es trobin en una situació de més vulnerabilitat. Tot i que s’estan fent progressos, hi ha gairebé 800 milions de persones que pateixen fam a tot el món, la gran majoria en els països en desenvolupament. El sector alimentari i el sector agrícola ofereixen solucions claus per posar-hi fi. L’agricultura, la silvicultura i l’aqüicultura poden subministrar menjar nutritiu a tot el planeta, així com generar ingressos decents, donar suport al desenvolupament rural i protegir el medi ambient. A això s’afegeix el canvi climàtic, que està posant més pressió sobre els recursos dels què depenem i augmenta els riscos associats als desastres naturals com ara les sequeres i les inundacions.

Anar a la web de la Fundació del Convent de Sta. Clara

ODS6 – Aigua neta i sanejament

Garantir la disponibilitat d’aigua i la seva ordenació sostenible, així com el sanejament.

L’escassetat d’aigua afecta més del 40% de la població mundial. La manca de recursos hídrics, la mala qualitat de l’aigua i el sanejament inadequat influeixen negativament en la seguretat alimentària, les opcions de mitjans de subsistència i les oportunitats d’educació per a les famílies sense recursos. La sequera afecta alguns dels països més pobres del món, empitjorant així la fam i la desnutrició. Les malalties relacionades amb l’aigua i el sanejament segueixen estant entre les principals causes de mort de menors de 5 anys; més de 800 moren cada dia per malalties diarreiques associades a la falta d’higiene.

Anar a la web de la Fundació del Convent de Sta. Clara